torstai 18. maaliskuuta 2010

Tähän saakka parhaat kasvispihvit

Ja kun on hehkutettu tarpeeksi tuota opiskelijalounassysteemiä on aika palata myös kotona tehdyn lounaan pariin. Kokkasin tänään +14 keväisen lämpöasteen kunniaksi iloisia kasvispihvejä, jotka varastivat paikkansa meidän tulevassa ruokavaliossa.

Iloiset kasvispihvit:
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2 punasipuli (jämä eilisestä salaatista)
puolikas munakoiso
noin 2 dl juustoraastetta (käytin emmentaalia)
hasselpähkinöitä
kolme munaa
jauhoja
suolaa
pippuria
yrttimausteita

Jugurttikastike:
2 dl navadni jogurtia eli maustamatonta jugua
valkosipulinkynsi
noin 5 cm pala kurkkua
suolaa

Ensin silppusin porkkanat, sipulit ja viipaloin munkoison. Alkuperäisessä ohjeessa sanottiin, että raasta porkkanat, mutta minulla ei ole raastinta niin pilkoin porkkanat parhaani mukaan. Munakoison jätin suikaleiksi, koska se on niin höttöistä.

Sitten "raastoin" eli leikkasin juuston raasteeksi ja samalla tökkäsin veitsellä kasvisraastekulhoa, joka putosi lattialle. Ehkä viisi minuuttia ennen tapahtunutta sanoin Emilille, ettei kannata siivota keittiön lattiaa ennen kuin kokkaukseni on valmis. Sitten sitä kerättiin kasvikset lattialta pölyineen päivineen, koska kannattaa siivota lattia vasta kokkaamisen jälkeen.

Nyt olikin jo aika laittaa kasvikset (ja ylimääräiset lattialta tuleet leivänmurut sun muut) sekaisin juustoraasteen kanssa ja murskata mukaan myös hasselpähkinöitä. Sitten vatkasin munat, jauhot sekä mausteet yhteen, kaadoin munasörsselin raasteen päälle ja rutistelin taikinamaiseksi. Äkkiä huomasin, että ei tästä mitään kunnon pihviä saa aikaiseksi ja lisäsin vielä jauhoja ja vettä mukaan. Kasvistaikinasta tuli oikein miellyttävää ja heitin pellille 14 pihviä muistuttavaa mönttiä.

Uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ihana tuoksu valtasi keittiön.

Tarjoilin näitä keväisiä ja aurinkoisia herkkuja jugurttikastikkeen, paprikasilpun, omenanpalojen sekä appelsiinimehun kera. Lisäksi leipää lautasen viimeistelyyn.

Maistui myös valkopaitaiselle herralle.

Ei kommentteja: