Juhlimme iloisina lämpimässä jopa kesäisessä Ljubljanan illassa ja pimeän tultua kiipesimme Tivolin Roznik-kukkulalle. Kukkulan huipulla oli suuri kokko, bändi ja hattaran ja vappupallon myyntiä. Oli siis aikamoinen yllätys kun juhla alkoi vaikuttaa ihan sitä supisuomalaista vapun viettoa. Täällä juhlittiin kevään saapumista ja me yhdyimme juhlaan onnellisina skumpan, salmarin, munkkien ja ruikkareiden täyttäminä.
Pakanallinen kokko suloisen hattaranvärisen kirkon edessä.
Ja itse hattaraa ja lentävä dalmatialainen!
Vappupäivänä jatkoimme ilottelua Tivoli-puistossa suurella piknikillä. Heräsin aamuyhdeltätoista sekoittamaan yhteen perunasalaattiaineksia. Tein kahta versiota, sillä pelkäsin sen perinteisemmän maistuvan lähinnä forssanpahaltamajoneesisoossilta. Toisesta siis todella yritin tehdä tavallisen perunasalaatin makuista ja toisesta kevyempää salamihöystettä.
Taivas näki tämän.
Ja minä tämän.
Perunasaalaattien rippeet.
Valkoinen perunasalaatti:
2 keitettyä perunaa
1/2 punasipuli
1/2 omena
kapriksia
suolaa ja pippuria
1/2 purkkia jogurtova kisla smetanaa (suomeksi jugurtti-ranskankermaa, en löytänyt kermaviiliä)
1/2 raejuustoa
1/2 dl majoneesia
Ei ollut tämä salaatti mitään kevyttä, sillä raejuustossakin prosentteja on yli 20.
Perunasalaatti - upgraded for vappu
3 keitettyä perunaa
1/2 punasipuli
1/2 paprika
2 cm salamia viipaloituina ja kärvennettyinä pannulla
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
kapriksia
Lisäksi söimme keitettyjä nakkeja termospullosta ja dippailimme näitä sinappiin. Termospullosta ulos putkahtavat nakit aiheuttivat naurunpurskahduksia pitkin iltapäivää. Löysin myös aivan uuden herkun - piparjuurituorejuuston. Ajattelin lähteä metsästämään piparjuurta ruokatorilta ensi viikolla. Oli erinomaista tuo tuorejuusto tuoreen sämpylän päällä.
Valtava ihmismassa ja kaikkia naurattaa!
Tässä ei ole mitään hauskaa!







Ei kommentteja:
Lähetä kommentti