keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Lepo se imej na tečaj slovenščini

"Pidä hauskaa sloveenin kurssilla"

Tänään on taas kielikurssipäivä. Eilen oli Business English -kurssin neljän tunnin luento ja maanantaina myös sloveenin kurssia. Kielikurssin kakkososa menee hirveätä vauhtia eteenpäin ja keskittymistä vaaditaan ainakin 120 prosenttia. On vaikea kuulla kaikki suhuässät ja muut kun on nuha päällä. Korvat tukossa ja nenä myös.

Business English -kurssi on ihan mukavan kevyttä. Iso osa paikallisista opiskelijoista on vähän ulalla kaikista termeistä ja itse tekstien sisällöstä, mutta itselle tämä tuntuu mukavalta kertaukselta. Olisin tosin halunnut mennä vähän syvemmälle brändianalyysissä, kun keskustelimme mitä yritysten logot viestivät. Ehkä sellaiset keskustelut pitää jättää kahvitauoille.. Lisäksi hihkaisin melkein ilosta kun kuulin, että viimeisillä luentokerroilla saa pitää esitelmän. Mullahan on jo pari enkun esitelmää takataskussa, joten nappaan vanhat jutut talteen. Onkohan born global -aihe liian monimutkainen? 

Tein juuri läksyjä puoli tuntia. Sain aikaan yhden postikortin, kuusi kysymystä joiden vaikeusaste on suurinpiirtein tämä: Mitä ostit? Auton.

Tänään myös väsyttää ja ärsyttää. Pitäisi mennä lenkille, mutten millään jaksa, vaikka tiedän sen piristävän vaikutuksen. Haluan vain mussuttaa Sparin kökkökeksejä. Ruoka ei maistu miltään kun on nenä tukossa ja tuntuu tosi epäkohteliaalta syödä suu auki. Pidän syömistä suu auki silti kohteliaampana kuin pyörtymistä ruokapöydässä.

Ajdovo Zrnon vegelounas sai sentään vähän mieltäni kohoamaan. Mukana oli neljä puolalaista tyttöä ja Andrea Saksasta. Olisin halunnut jutella enemmän puolalaisten kanssa, mutten kuullut sanaakaan ravintolan melun ja omien räkäkorvieni takia. Jouduin vain nyökyttelemään ja niistelemään. Onneksi sain kuitenkin yhden tytöistä puhelinnumeron ja voin pyytää heitä lounastelemaan toisenkin kerran.

Tässä pari kuvaa aikaisemmilta Ajdovon lounaskerroilta. Tämä on yksi meidän suosikeista.

Photobucket
Ohralla höystetty keitto on ihan huippua.


Photobucket
Emilillä on iso salaatti, jonka lisäksi saa mehun ja omenan.


Photobucket
Mun ateriaan kuului pienempi salaatti ja keitto ja hedelmä. Lisäksi voi valita päivän lounaan, johon kuuluu aina lisukesalaatti, keitto, pääruoka ja jälkkäriksi yleensä kookoskakkua. Jälkkärin voi korvata myös paikanpäällä puristetulla appelsiinimehulla.

Taidan pakottaa Emilin lenkille mun kanssa.

1 kommentti:

hunajaluu kirjoitti...

me kärsitään täällä kanssa molemmat nuhasta. ei ole muuten yhtään herkkua käydä töissä kipeänä, tai siis kun ei ole mielestään ihan tarpeeksi kipeä ollakseen pois sieltä...

mutta paranemista ja piristystä sinne, nauti alkaneesta keväästä! :)